Stay in the country near Florence Visit farm house Ancora del Chianti

New Extra Vergin Olive Oil at Ancora del Chianti

Organic extra vergin olive oil at Ancora del Chianti B&B

After 3 weeks of olive picking at Ancora del Chianti, our olive oil is quiet and resting in the cellar.
The quality has been excellent and the quantity abundant due to the favourable weather expecially in june when all the flowers could convert into olives and the generous organic fertilizing. Thank you to the bees, the butterflies, the wind and Filippo for the precious job!

Dopo 3 settimane di raccolta all’Ancora del Chianti, il nostro olio nuovo è tranquillo e beato in cantina.
La qualità è stata eccellente e la quantità copiosa dovuto al tempo particolarmente favorevole di Giugno che ha permesso ai fiori di convertirsi in frutti e alla generosa concimatura biologica. Grazie alle api, alle farfalle al vento e a Filippo!

Olive picking at Ancora del Chianti B&B

We spent about 3 weeks with family and friends picking the olive together, chatting and working hard from the morning untill sunset. Here Filippo with Sergio and Giuliana, my parents.

Abbiamo trascorso 3 settimane a raccogliere le olive insieme alla famiglia e agli amici, chiaccherando e lavorando sodo dal mattino al tramonto. Qui Filippo con Sergio e Giuliana, i miei genitori.

New help for 2013

Here the new entry for year 2003: a super special gift from my father Sergio: a new chart for moving the boxes. It is home made and you can see his old Vespa Piaggio wheel….recycling is a family must!

Nuovo arrivo per il 2013: un super carretto, regalo di mio padre Sergio per spostare le casse. Naturalmente produzione propria e ritrovate qui le vecchie gomme della sua Vespa Piaggio: riciclare è un vizio di famiglia!

Boxes full of Olives

First full boxes. They weight approx 25-30 kilos and the have holes on the sides for fresh air.
Healthy Olives = Healthy Olive Oil!

Le prime casse piene. Pesano circa 25-30 kili e hanno i fori per arieggiare le olive.
Olive Sane = Olio Sano

Loading olive boxes at Ancora del Chianti B&B

Cesare, Filippo e Roberto.
Three generations are loading the car: son, father and grandfather.
Three generation of passion: That’s the reason for our olive oil special taste!

Cesare, Filippo e Roberto.
Tre generazioni a caricare le casse in macchina: figlio, padre e nonno.
Tre generazioni di passione: ecco il sapore speciale del nostro olio!

Olive at the Olive Press

Big box at the Pruneti’s Mill ready to be processed.
Le grandi casse al Frantoio Pruneti, pronte per essere lavorate.

Washing the olives

Washing the Olives
Lavaggio delle Olive

Olive Pressing at Pruneti Mill

Paolo Pruneti, owner of Pruneti’s Mill is supervising the pressing.
Paolo Pruneti , proprietario del Frantoio Pruneti controlla le varie fasi della lavorazione.

Olive Oil is Ready!

Here our organic extra vergin olive oil and Filippo, the artist!
More Pictures on our Flickrs Page.

Ecco l’olio e Filippo, l’artefice!
Altre Foto sulla nostra Pagina Flickrs.